keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ryynirieskaa ja munavoita


Maukasta, terveellistä ja helppoa – sitä on ryynirieska. Jokin aika sitten tein päätöksen vaihtaa omassa keittiössä lisäkeriisi runsaskuituisempaan suomalaiseen ohraan, ja siinä samassa muistin ryynirieskan, jota olen joskus lapsena saanut, ja jota olen monesti kaivannut. Ohran löytäessä tiensä kaappiin, oli siis hyvä samalla kaivaa tämäkin resepti esiin. Monessa ohjeessa suositellaan rieskan syömistä lämpimänä, mutta omaan suuhun rieska maistuu jopa paremmalta yön yli kylmässä levättyään. Perinteisesti ryynirieska tarjotaan munavoin kanssa, mutta se on maukasta myös ihan sellaisenaan.

Ryynirieska ja munavoi (12 palaa)
1 l rasvatonta piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä

Munavoi
2 kananmunaa
25 g voita (Oivariinia)

Sekoita piimään ohrasuurimot. Anna turvota vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli. Lisää muna, suola ja jauhot. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä sille hieman öljyä. Levitä taikina pellille. Paista rieskaa 250-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Paloittele hieman jäähtyneenä.

Valmista munavoi. Keitä munat koviksi, jäähdytä ja kuori. Hienonna munat ja sekoita joukkoon pehmeä rasva. Tarjoa ryynirieskan kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti