tiistai 27. elokuuta 2013

Pehmeä peltileipä


Jo toinen hyvä ja helppo leipäresepti tälle kuulle. Ohje on jälleen kerran Sirpa Talkan kirjasta "Makeaa ja suolaista puutarhasta". Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Pehmeä peltileipä

1/2 l piimää (tai maitoa)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kauraleseitä
2 dl ruisjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja

Päälle
kauraleseitä 
juustoraastetta

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kauraleseitä ja juustoraaste. 

Kohota leipää ilman leivinliinaa 20 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitason alapuolella noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa sitten reiluiksi ruuduiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti