sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pikamutakakku


Kaikki tuntuvat pitävän mud cakesta ja itsekin olen mutakakkukuvia vesi kielellä katsellut. Siitä huolimatta en ollut vielä eiliseen mennessä koskaan mutakakkua maistanut. Tämäkään ei tosin ole se ihan oikea suklaasta tehty mud cake, vaan tässä on käytetty kaakaojauhetta, mutta hyvää oli tämäkin versio! Ohje on tällä kertaa Kotileipuri -kirjasta.

Pikamutakakku (12 palaa)

200 g voita
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
tomusokeria
(marjoja)
(kermavaahtoa)

1. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisijaltaan noin 23 cm. 
2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita rasvaan sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja munat yksi kerrallaan. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 25 min. Kakun tulee jäädä sisältä hieman raa'aksi. Anna kakun jäähtyä (ja laita sen jälkeen jääkaappiin vähintään tunniksi). Sihtaa pinnalle tomusokeria (ja koristele halutessasi marjoilla). Tarjoa kermavaahdon kera tai ilman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti