Tämän illan herkuksi tein aprikoosipannaria itse kehittelemälläni ohjeella. Kaksi kananmunaa oli menossa vanhaksi, joten niille oli keksittävä käyttöä. Pöydällä oli myös eurolla löytämiäni hyviä aprikooseja, joten päätin ottaa riskin, ja kokeilla millaista tulisi aprikoosilla maustetusta pannarista. Ja hyväähän siitä tuli! Ei tämä silti perinteistä pannukakkua voita, ehkä rasvaisempana versiona tämäkin olisi yhtä herkullista.
Aprikoosipannari
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl rypsiöljyä tai 1/2 dl sulatettua Oivariinia
3 aprikoosia
1 rkl sokeria
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola sekä vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi rasva ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paloittele aprikoosit pieniksi paloiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti