Kun cookie dough -leivosten resepti ilmestyi keväällä Kinuskikissan sivuille, olisin voinut vaikka samantien kokeilla sitä, jos vain ainekset olisivat löytyneet kaapista. Niin herkullisen näköisiä kyseiset leivokset olivat, ja vielä kun ne koostuivat kaikesta hurjan hyvästä: browniepohjasta, raa'asta pikkuleipätaikinasta ja suklaakuorrutteesta. Ohje vaikutti ihan täydelliseltä!
Parisen kuukautta pystyin jotenkuten välttelemään kiusausta, kunnes veljeni syntymäpäivä mahdollisti viimein näiden kokeilun. Hän kun toivoi synttärikakkuunsa paljon suklaata ja näissä sitä onkin ihan koko levyllinen.
Cookie dough -leivokset (16-25 kpl)
Browniepohja:
125 g voita
75 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
Cookie dough:
125 g voita
1 3/4 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta
Suklaakuorrutus:
100 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
Päälle:
suklaarouhetta tai suklaaströsseleitä
Sulata voi kattilassa. Lisää suklaa paloina ja sekoittele kunnes se on sulanut kokonaan. Lisää seokseen loput browniepohjan aineet.
Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 19 x 19 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Jos käytät irtopohjavuokaa, voitele sen reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 15-25 min. Pohja saa jäädä sisältä hieman raa'aksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet vatkaten taikinaan. Levitä taikina pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä seosta keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada kuorrute täytteen päälle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta tai strösseleitä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti