Raparperia nyt riittää, joten tämänkin viikon leivonnaisessa on sitä. Mazariinit voi syödä heti lämpiminä tai jäähtyneinä seuraavana päivänä. Omasta mielestäni maku oli seuraavana päivänä parhaimmillaan. Näiden tekemiseen joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa, mutta lopputulos on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen! Tämä ihana mazariiniohje löytyi Sirpa Talkan kirjasta "Makeaa ja suolaista puutarhasta". Ohjetta muutin sen verran, että ensimmäisen taikinan margariinin tilalla käytin voita ja toisen taikinan juoksevan margariinin sijaan laitoin rypsiöljyä. Kanelin jätin näistä kokonaan pois.
Raparperimazariinit (20 kpl)
Raparperimazariinit (20 kpl)
Taikina 1
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia (tai voita)
1 kananmuna
Täyte
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia (tai voita)
1 kananmuna
Täyte
3-4 raparperinvartta
2 rkl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
(1 tl kanelia)
tilkka vettä
2 rkl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
(1 tl kanelia)
tilkka vettä
Taikina 2
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 dl vettä kiehuvan kuumana
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 dl juoksevaa margariinia (tai rypsiöljyä)
1 dl sokeria
1/2 dl vettä kiehuvan kuumana
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 dl juoksevaa margariinia (tai rypsiöljyä)
Päälle
raparperia
sokeria
Tarjoiluun
tomusokeria
Sekoita ensimmäisen taikinan ainekset nopeasti taikinaksi. Muotoile taikinasta tanko, kääräise se tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin.
Pese ja pilko lähes kaikki raparperit kattilaan. Lisää fariinisokeri, kardemumma (ja kaneli) sekä tilkka vettä. Keitä seosta viitisen minuuttia eli kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
Ota taikinatanko jääkaapista ja leikkaa se 20 palaan. Taputtele palat alumiinisiin kertakäyttövuokiin. Tai jos käytät vanhoja leivosvuokia pane pohjalle pala leivinpaperia varmistamaan leivonnaisen irtoaminen ehjänä.
Vaahdota toiseen taikinaan tuleva muna sokerin kanssa. Kun vaahto on valkoista, valuta joukkoon kuuma vesi samalla koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot margariinin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa raparperiseos ensimmäisellä taikinalla vuorattuihin vuokiin ja annostele päälle toista taikinaa. Leikkaa päälle ohuita viipaleita lopusta raparperista. Paista leivoksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Sirottele kuumille leivoksille sokeria. Tarjoa heti, tai jos leivonnaiset ennättävät jäähtyä voit halutessasi puuteroida ne tomusokerilla.
raparperia
sokeria
Tarjoiluun
tomusokeria
Sekoita ensimmäisen taikinan ainekset nopeasti taikinaksi. Muotoile taikinasta tanko, kääräise se tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin.
Pese ja pilko lähes kaikki raparperit kattilaan. Lisää fariinisokeri, kardemumma (ja kaneli) sekä tilkka vettä. Keitä seosta viitisen minuuttia eli kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
Ota taikinatanko jääkaapista ja leikkaa se 20 palaan. Taputtele palat alumiinisiin kertakäyttövuokiin. Tai jos käytät vanhoja leivosvuokia pane pohjalle pala leivinpaperia varmistamaan leivonnaisen irtoaminen ehjänä.
Vaahdota toiseen taikinaan tuleva muna sokerin kanssa. Kun vaahto on valkoista, valuta joukkoon kuuma vesi samalla koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot margariinin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa raparperiseos ensimmäisellä taikinalla vuorattuihin vuokiin ja annostele päälle toista taikinaa. Leikkaa päälle ohuita viipaleita lopusta raparperista. Paista leivoksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Sirottele kuumille leivoksille sokeria. Tarjoa heti, tai jos leivonnaiset ennättävät jäähtyä voit halutessasi puuteroida ne tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti