Ihanat yrttiset muffinit maistuvat vaikkapa piknikillä. Ohjeen bongasin Sirpa Talkan kirjasta "Makeaa ja suolaista puutarhasta". Kalliita pinjansiemeniä ei näitä varten kannata ostaa, hyvä maku syntyy ilmankin. Parmesaaninkin voi hyvin korvata jollakin edullisemmalla juustolla. Omissa muffineissani taisi olla Polar 15 -juustoa. Basilikamuffinit maistuvat hyviltä niin lämpiminä kuin jäähtyneinäkin.
Basilikamuffinit (6 kpl)
Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 rkl basilikanlehtiä
2 rkl rypsiöljyä
50 g margariinia sulatettuna
1 kananmuna
1 dl maitorahkaa
2 rkl vettä
Päälle
basilikatahnaa
(pinjansiemeniä)
parmesaania tai jotakin muuta juustoa raastettuna
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Laita basilikanlehdet mortteliin ja lorauta päälle rypsiöljy. Hiero lehdet rikki ja lisää puolet tahnasta taikinaan. Lisää joukkoon loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina amerikanmuffinivuokiin. Sipaise päälle basilikatahnaa. Jatka tahnaa tarvittaessa tilkalla rypsiöljyä. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja parmesaaniraastetta. Paista muffineita 200 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti