perjantai 26. heinäkuuta 2013

Vadelman raikastamat suklaamuffinit


Vadelmia on viime päivinä löytynyt ihan ihmeen paljon, ja teki mieli tehdä niistä jotakin hyvää. Tällä kertaa en lähtenyt kokeilemaan uutta reseptiä, vaan päädyin vanhaan luottoreseptiin: äidin reseptiarkiston vadelman raikastamiin suklaamuffineihin. Nämä muffinit ovat makeita, mutta eivät yhtä makeita kuin tavalliset suklaamuffinit. Vadelma tasapainottaa mukavasti suklaan makeutta.

Vadelman raikastamat suklaamuffinit (12 kpl)

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
50 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 dl (200 g) vadelmia

Pehmennä voi mikroaaltouunissa notkeaksi. Sekoita sen joukkoon sokeri, munat ja karkeaksi rouhittu suklaa. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmat. Jaa taikina amerikanmuffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti