Vadelmia on viime päivinä löytynyt ihan ihmeen paljon, ja teki mieli tehdä niistä jotakin hyvää. Tällä kertaa en lähtenyt kokeilemaan uutta reseptiä, vaan päädyin vanhaan luottoreseptiin: äidin reseptiarkiston vadelman raikastamiin suklaamuffineihin. Nämä muffinit ovat makeita, mutta eivät yhtä makeita kuin tavalliset suklaamuffinit. Vadelma tasapainottaa mukavasti suklaan makeutta.
Vadelman raikastamat suklaamuffinit (12 kpl)
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
50 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 dl (200 g) vadelmia
Pehmennä voi mikroaaltouunissa notkeaksi. Sekoita sen joukkoon sokeri, munat ja karkeaksi rouhittu suklaa. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmat. Jaa taikina amerikanmuffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti